Macbook SSD upgrade

Veel mensen hebben nog een traditionele harde schijf (HDD) in hun MacBook die vaak versleten is waardoor de MacBook langzamer wordt. Vaak merk je dit doordat de MacBook steeds langzamer wordt en je steeds vaker de vervelende standbal begint te zien. Nog geen nieuwe MacBook maar wel meer snelheid? Dan is daar nu een oplossing voor, waardoor je met een SSD upgrade nog jaren van uw MacBook kunt genieten, zonder dat je een nieuwe hoeft aan te schaffen. Een SSD upgrade zorgt er voor dat uw MacBook 20 tot 30 keer sneller wordt en weer mee kan met de huidige ontwikkelingen op het gebied van software en websites. Bij een MacBook ssd upgrade kunnen we aan een upgrade denken van een ouder model met een HDD naar een SSD om meer snelheid te genereren, of een upgrade omdat je bijvoorbeeld al een SSD hebt en meer opslag wilt.

Voordelen van een MacBook SSD upgrade

De ouderwetse harde schijf wordt steeds vaker vervangen door een SSD.
Dit is een vast geheugen (flash) zonder bewegende onderdelen. Hieronder hebben wij  de voordelen van een solid state drive (SSD) op een rij gezet.

  1. Geen bewegende onderdelen: dus minder kans op storing;
  2. Schokbestendig: dus minder risico op data verlies;
  3. Energiezuinig: dus een veel langere accuduur voor uw MacBook;
  4. Stiller: doordat er niets beweegt heb je niet meer het irritante “gekraak” in je Macbook;
  5. Snelheid: aangezien een HDD maximaal 50mb/ps kan verwerken en een SSD meer dan 550mb/ps;
  6. Tijdens de upgrade reinigen wij gratis uw gehele systeem, vervangen we de koelpasta bij retina modellen en kopiëren wij alle data over op de nieuwe SSD.
  7. Gratis software update naar de nieuwste versie van MacOs , Catalina
SSD upgrade macbook pro refurbished macbooks apeldoorn garantie

Wat betekent SSD?

SSD staat voor Solid State Drive en dit is een medium waarop uw MacBook gegevens op kan slaan. Een SSD is de opvolger van een HDD (Harddisk drive), een HDD is vandaag de dag een ouderwets medium. Vrijwel alle MacBooks die nu nog verkocht worden zit standaard een SSD in. Een HDD werkt met een draaiende schijf waardoor deze een stuk langer de tijd nodig heeft om bestanden op te schrijven of te lezen. Bij een SSD is dit niet meer nodig waardoor de snelheid van uw MacBook een stuk sneller wordt na de upgrade van uw HDD naar een SSD. SSD’s staan bekend om hun korte zoek- en toegangstijd. Tegenwoordig hebben SSD’s een toegangstijd van amper 0,1 milliseconde.

Welke SSD voor een MacBook?

Wanneer uw MacBook trager wordt wil het niet zeggen dat u een nieuwe MacBook aan moet schaffen. Het is namelijk zo dat het upgrade van de SSD er voor laat zorgen dat u nog jarenlang van uw MacBook kunt genieten. Omdat wij met gecertificeerde Apple monteurs werken hoeft u zich geen zorgen te maken over welke SSD het beste is voor uw MacBook, daar weten wij namelijk alles van af. De SSD’s die wij plaatsen zijn een stuk sneller dan de standaard meegeleverde SSD’s in een nieuwe MacBook. Bij alle SSD’s die wij nu plaatsen bij de Retina modellen hebben ze een leessnelheid van wel 3282MB/s en een schrijfsnelheid van 2432MB/s. De SSD’s zijn altijd in voorraad en bij een nieuwe installatie kunnen wij u direct helpen en kunt u erop wachten. Bij de retina modellen wordt u MacBook tijdens de Upgrade ook helemaal schoongemaakt en geüpdatet, tevens vervangen wij bij de zwaardere modellen ook de koelpasta (gratis) aangezien de MacBook dan toch open is. Bij een MacBook Pro SSD Upgrade vervangen wij de huidige HDD en zetten uw data over naar de SSD, Zo behoudt u alle instellingen en bestanden en raakt u niets kwijt. Voor het overzetten van uw data tijdens de MacBook SSD Upgrade berekenen wij GEEN kosten.

Voor de oudere modellen MacBooks waar momenteel een gewone standaard harde schijf in zit is de hele gedachte achter de upgrade om uw MacBook een flinke snelheidswinst te geven. Zo merk je vaak na een jaar of 5 dat een harde schijf in de MacBook erg langzaam begint te worden en een steeds groter risico gaat geven of crashes of eventueel data verliest. Ons advies is dan ook om na 5 jaar de harde schijf uit een MacBook te laten vervangen voor een MacBook SSD.

Retina modellen hebben altijd al een SSD en zijn dus al stukken sneller dan de zogenaamde oudere modellen MacBooks. Waar je wel goed om moet letten is dat de Retina SSD’s er in allemaal verschillende modellen en varianten te vinden zijn. Zo hebben we de modellen van 2012 tot 2015 met een Apple SSD, Goede betrouwbare SSD maar de nieuwe uitvoeringen van zowel Apple als OWC zijn aanzienlijk sneller en stukken betrouwbaarder. Bij een upgrade gaat je er dus ook op snelheid op vooruit. Dan hebben we nog het probleem dat veel MacBooks van 2012 2013 en 2014 door het aantal schrijf uren heen zijn en dringend aan vervanging toe zijn. SSD’s hebben namelijk een limiet zitten aan het aantal keren vol schrijven.


Vragen of opmerkingen over de MacBook SSD upgrade of wil je een afspraak inplannen?
Neem contact met ons op via de WhatsApp knop onderin de pagina.

× Hoe kan ik je helpen?